Řepanátky

14.01.2014 16:37

Pro velké i malé milovníky  červené řepy. Prvotní nápad pochází z hlavy mé kamarádky, která připravuje řepné burgery. Já recept poněkud upravila a místo housky jsem přidala bramborovo-celerovo-mrkvovou kaši.  Příprava jídla je velice rychlá, protože není potřeba řepu vařit.

Ingredience:

Dvě červené řepy, sojové kostky, troška žitné mouky, sůl, pepř, shoyu, majoránka, harrisa, česnek.

Postup:

Syrovou řepu oloupeme a nakrájíme, dáme do mixéru a nasekáme na malé kousíčky. Sojové kostky uvaříme dle návodu a poté také rozmixujeme. Vmícháme do řepy, přidáme koření dle obliby a zlehka zahustíme moukou. Smažíme na oleji.

Kaše:

Do parního hrnce dáme oloupané brambory, mrkev a celer. Po změknutí vše rozmixujeme s trochou olivového oleje, soli a rostlinného mléka.

 

Dobrou chuť sporťáci :)