Řepanátky
Pro velké i malé milovníky červené řepy. Prvotní nápad pochází z hlavy mé kamarádky, která připravuje řepné burgery. Já recept poněkud upravila a místo housky jsem přidala bramborovo-celerovo-mrkvovou kaši. Příprava jídla je velice rychlá, protože není potřeba řepu vařit.
Ingredience:
Dvě červené řepy, sojové kostky, troška žitné mouky, sůl, pepř, shoyu, majoránka, harrisa, česnek.
Postup:
Syrovou řepu oloupeme a nakrájíme, dáme do mixéru a nasekáme na malé kousíčky. Sojové kostky uvaříme dle návodu a poté také rozmixujeme. Vmícháme do řepy, přidáme koření dle obliby a zlehka zahustíme moukou. Smažíme na oleji.
Kaše:
Do parního hrnce dáme oloupané brambory, mrkev a celer. Po změknutí vše rozmixujeme s trochou olivového oleje, soli a rostlinného mléka.
Dobrou chuť sporťáci :)